perjantai 22. kesäkuuta 2012

Anaalirauhasista

Lupasin kansalle kuvia, vaan illan ajankohtainen aihe onkin anaalirauhaset.. Meillä on ollut noin vuoden ikäisestä lähtien säännöllisen epäsäännöllisesti ongelmia anaalirauhasista. Neidillä on ilmeisesti varsin ahtaat tiehyet, kun heti ulosteen ollessa hieman pehmoisempaan pari päivää, rupeavat papulat kasvamaan ja pikkuhiljaa sitten vaivaamaan. Tänään sain taas olla kumihanskan ja rasvan kanssa liikenteessä, kun koira aloitti lissutuskierroksen ja nenään alkoi käydä ah, se niin tunnistettavan tympeä tuoksu..

Ensimmäisen kerran oltiin eläinlääkärillä muissa asioissa, kun vaiva nousi esille. Ihmettelin, että kuuluuko se jotenkin antibioottikuurin sivuhaittoihin, että koiran takapää vaivaa. Noh, lääkärisetä näytti sitten meikäläiselle miten rauhaset tyhjennellään. Omat aivot ois saattanu saada aiheesta kiinni, jos neitokainen ois hinkutellut takapäätä maahan/mattoon, mutta ihan lipsiminen läpäisi ensimmäistä omaa koiraa omistavan seulan.

Pitääpä käydä hakemassa jotain kiinteyttävää murkinaa taas rinnalle, että ei tarvitse heti ensi viikolla taas olla sorkkimassa. Se kun ei ole kovin mukavaa koiralle, jos ei niin emännällekään.

2 kommenttia:

  1. Meillä Alphonsen kanssa sama juttu, että parikin päivää löysää kakkaa ja johan alkaa haiskahtaa se tietty lemu, jonka tunnistaa välittömästi. Suosittelemme Inupekt Fortea, on täydennysrehua ja voi syöttää jatkuvasti, ei välttämättä siis vain kuuriluonteisesti. Sisältää prebiootteja joilla on kovettava vaikutus ulosteeseen eli vähän sama kuin jos maitohappobakteeria antaisit.

    Meillä ei tosin oteta tuota Inupektiä kuin silloin jos on tosissaan ihan ripuli, koska jokapäiväinen luuateria kovettaa mahan riittävästi. Mutta ilman Inupektiä ei lähdetä reissuun, koska se on paras pika-apu. Saa apteekista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, pitää käydä ostamassa ja kokeilla josko se jelppisi asiassa =)

    VastaaPoista